Общопрактикуващите лекари са против пълната отмяна на бялата (хартиена) рецепта и подкрепят

...
Общопрактикуващите лекари са против пълната отмяна на бялата (хартиена) рецепта и подкрепят
Коментари Харесай

И джипитата са против пълната отмяна на ``бялата рецепта`` |

Общопрактикуващите лекари са срещу цялостната анулация на " бялата " (хартиена) рецепта и подкрепят позицията на БЛС, се споделя в мнение на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) до министъра на опазването на здравето, ръководителя на здравната комисия в Народно събрание, шефа на НЗОК и ръководителя на БЛС.

Според сдружението с препоръчаните промени се лимитират правата на лекарите за упражняване на тяхната специалност, което от своя страна ще докара до ограничаване правата на пациентите.

Въвеждането на „ електронизацията “ в системата на опазването на здравето е сложен процес, обвързван с спомагателни задължения, разноски и време, които следва да бъдат разпределени сред всички участваща в него страни. За нас общопрактикуващите лекари единственият приемлив и работещ вид е да остане в този момент съществуващата опция да се изписва „ бяла рецепта “ в книжен или електронен вид, пишат от НСОПЛБ. 

Оттам оферират да се обмисли опцията " зелените " и " жълтите " предписания за разпределяне на медикаменти, съдържащи наркотични субстанции, да бъдат единствено в електронен вид.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР